Lesochtend Centered Riding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 14 november 2020
Lesochtend in klein groepsverband (2-4 ruiters)
Locatie:         Stal Skýjafar, De Punt
Kosten:          EUR 55,- p.p.
Geen eigen paard nodig, je rijdt op een lespaard

Heb je geen ervaring met Centered Riding en ben je benieuwd wat Centered Riding jou als ruiter te bieden heeft? Wil je graag met meer balans, souplesse en comfort op je paard kunnen zitten, beter kunnen voelen wat je doet, ervaren hoe je je rijden daarmee (verder) kunt verfijnen? Dan kun je tijdens deze lesochtend kennismaken met de basisprincipes van Centered Riding. Voor de gelegenheid, om een keer instructie, te krijgen vanuit een andere invalshoek dan je gewend bent, of als opstapje naar een serie Centered Riding lessen, al dan niet met je eigen paard.

Centered Riding (CR) is een benadering van paardrijden die gericht is op het ontwikkelen van balans en bewustzijn. Het leert je als ruiter om vanuit ontspanning en concentratie je balans te reguleren en de bewegingen van het paard vloeiend en moeiteloos te volgen. Daardoor kun je je hulpen verfijnen en verbetert de wisselwerking tussen jou en je paard. Ook zal je paard zich vrijer en gemakkelijker onder je  kunnen bewegen.
Centered Riding is geschikt en interessant voor ruiters van alle niveaus en leeftijden. Of je nu fanatiek dressuur rijdt, het liefst fijne buitenritten maakt met je paard, lest op een manege, IJslanders rijdt, of als ruiter van alle markten thuis bent, Centered Riding kan je helpen (nog) beter en fijner te rijden.

Centered Riding werkt vanuit de volgende basisprincipes:
- Een goede ademhalingstechniek
- Een zachte blik en focus
- Recht opstapelen van je lichamelijke ‘bouwblokken’
- Jezelf gronden/aarden
- Handhaven van een heldere intentie
En het belangrijkste:
- Centreren, ofwel: je balans vinden in en je bewegingen aansturen vanuit je midden, het zwaartepunt en ‘energiecentrum’ van je lichaam.

De lesochtend begint met een uitleg over de basisprincipes van CR. De uitleg wordt gecombineerd met een aantal bijpassende oefeningen (staand, zittend en op een fysiobal).
Daarna krijg je in tweetallen les op één van de lespaarden, waarbij je aan de hand van de basisprincipes van CR werkt aan ontspanning, balans en finetuning van je hulpen.

Lesochtend afspreken
Wil je je aanmelden voor deze lesochtend? Neem dan contact met mij op per mail of whatsapp/telefoon:
thoka03@gmail.com
06-12932888

Inloggen
stalskyjafar.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!