Lesmogelijkheden

Lessen Stal Skyjafar

Wil je graag beter leren rijden? Ben je benieuwd naar de IJslander als rijpaard?
Dan kun je bij mij terecht voor lessen op goed getrainde IJslandse paarden.
De lessen zijn bedoeld voor ruiters met in ieder geval enige rijervaring vanaf 12 jaar.

Uitgangspunten
De lessen die ik geef, zijn vooral gericht op het ontwikkelen en verfijnen van zit en balans van de ruiter. Daartoe besteed ik veel aandacht aan ontspanning en lichaamsbewustzijn. Van daaruit wordt verder gewerkt aan het rijden van de verschillende gangen, met name tölt, en dresuurmatige basisoefeningen.

De lessen vinden in principe plaats in de rijbak. Afhankelijk van niveau, wensen en ambitie van de ruiter kunnen de lessen in de bak op een gegeven moment ook afgewisseld worden met buitenlessen. Ik geef daarbij instructie vanaf de fiets.Buitenlessen zijn alleen mogelijk in de vorm van privé-les.

Vanaf voorjaar 2018: groepslessen
Eind maart 2018 start ik met lessen in klein groepsverband. Per les is er plaats voor drie ruiters. De lessen vinden plaats op maandagavond, woensdagavond en vrijdagmiddag en lopen door tot medio juni. Na de zomer volgt dan een nieuwe serie groepslessen.
Voor deze groepslessen geldt een knipkaartsysteem. Je koopt een knipkaart voor tien lessen. Dit heeft als voordeel dat je een les kunt missen zonder dat dit je geld kost. Voor de gemiste les kun je een inhaalles op afspraak plannen, of je haalt de les in bij ingang van de tweede serie lessen.
Data en tijden: zie Agenda.

Privé-les
Uiteraard blijft het mogelijk om op afspraak privé-lessen te volgen. Deze lessen bieden je de mogelijkheid om je eigen lesprogramma te volgen, met voor jou belangrijke aandachtspunten, op een tijd die jou schikt. De tarieven voor een prive-les zijn wel iets verhoogd (zie hieronder).

Les met eigen paard
Woon je binnen 15 km afstand van Stal Skýjafar, dan is het mogelijk om met je eigen paard les aan huis te krijgen. De lessen kunnen naar wens plaatsvinden in de rijbak, op de baan of buiten, waarbij ik aanwijzingen geef vanaf de fiets.

Lestarieven per 1-1-2018
Losse prive-les op afspraak:                                                    EUR 30,-
Knipkaart voor tien prive-lessen:                                              EUR 275,-
Les op vast tijdstip, groepjes van 2-3,
tien lessen (vanaf voorjaar 2018)*                                            EUR 200,-
Privé-les aan huis (<15 km, daarboven extra reiskosten):  EUR 30,-
*knipkaartsysteem, zie boven

Lesvoorwaarden
Minimumleeftijd voor deelname aan de lessen: 12 jaar
Passend schoeisel en een veiligheidshelm/cap zijn verplicht, zelf meebrengen.
Om de paarden niet te zwaar te belasten, hanteer ik voor lesklanten een gewichtslimiet van 80 kg.

Bij erg slecht weer of andere bijzondere omstandigheden worden de lessen afgelast en kan er een nieuwe lesafspraak gemaakt worden. Dit wordt telefonisch of per sms/whatsapp geregeld.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de lessen, of een proefles afspreken? Neem dan contact met mij op via het contactformulier op de site, of stuur een sms of whatsapp: 06-12932888

  

Inloggen
stalskyjafar.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!