Sportmassage voor paarden


September 2017 heb ik de opleiding Sportmassage voor paarden aan het Cursuscentrum Dierverzorging van het Groenhorst College in Barneveld afgerond.Een belangrijke motivatie voor het volgen van deze opleiding was dat ik meer wilde leren over de biomechanica van het paard. Achtergrondkennis opdoen, beter leren kijken, beter leren voelen, om zo meer inzicht te krijgen in het functioneren van het bewegingsapparaat van het paard.
Ook was ik benieuwd in hoeverre massage een bijdrage kan leveren aan het welzijn van rij- en sportpaarden, en wilde ik dat graag in de praktijk ondervinden.

Een goede massagebehandeling kan een paard op diverse fronten helpen: het kan bijdragen aan het herstel van vermoeide spieren, het kan helpen spierspanning, lokale verhardingen en gevoeligheden te verminderen, en het kan zorgen voor een algehele ontspanning en een gevoel van welbevinden bij het paard. In het rijden kan dit merkbaar zijn doordat het paard met meer souplesse beweegt en fijner in verbinding te rijden is.
Daarnaast kan massage ervoor zorgen dat het paard zich bewuster wordt van zijn eigen lichaam, hetgeen eveneens een positief effect kan hebben in de training van het paard.

Vanwege mijn drukke werkzaamheden als instructeur heb ik slechts beperkt tijd om paarden te masseren. Bij voorkeur combineer ik een massagebehandeling met instructie, omdat ik daarmee de ruiter handvatten kan geven om ook in het rijden te kunnen werken aan meer souplesse, symmetrie en bewegingsgemak bij het paard.

Onderzoek*  en algemene massagebehandeling.                          Kosten EUR 75,- (incl. reiskosten <15 km)
Herhaling massagebehandeling                                                         Kosten EUR 65,- (incl. reiskosten <15 km)
Combinatie onderzoek, massagebehandeling en instructie         Kosten EUR 95,- (incl. reiskosten < 15 km)

*Bestaat uit: algemene palpatie, inspectie in stand en inspectie in beweging


Massage en instructie
Is je paard niet helemaal los in zijn lijf? Vindt hij het moeilijk om voorwaarts-neerwaarts te stretchen? Buigt hij minder gemakkelijk naar één kant? Zet hij zijn rug snel vast? Kun je dat ook voelen aan zijn rugspieren?
Dan kan ik jou en je paard helpen met een combinatie van een massagebehandeling en instructie.

Eerst wordt het paard door mij gemasseerd, waarbij extra aandacht wordt besteed aan de probleemzones. Vervolgens krijg je samen met je paard les, waarbij de nadruk ligt op het uitbouwen van de door de massage verkregen losheid. Dit gebeurt door in stap het paard oefeningen te laten doen die gericht zijn op ontspanning en verlenging van specifieke spiergroepen. Rust en precisie zijn hierbij heel belangrijk.

 

Inloggen
stalskyjafar.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!